Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką

4.49 (182 ocen)

  • 60 min

Warto go przygotować, bo jest przepyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • 600g karkówki bez kości,
    1,5 litra wody,
    1 cebula,
    4 ogórki kiszone,
    1 marchewka,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    1/2 łyżki papryki ostrej mielonej,
    1 łyżka mąki,
    3 liście laurowe,
    4 ziarna ziela angielskiego,
    1 łyżeczka mielonego kminku,
    2 łyżeczki majeranku,
    2 łyżeczki oregano,
    sól,
    pieprz,
    oliwa.
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w kostkę. Mięso oprószamy mąką i podsmażamy na oliwie. 
  • 2. Mięso przekładamy do garnka. Wlewamy wodę. Dodajemy papryki mielone, kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu około godziny. 
  • 3. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do gulaszu. Ogórki i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Także dodajemy do gulaszu. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 30 minut.
  • 4. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować