Gulasz z karkówki z suszonymi grzybami

4.98 (170 ocen)

  • 60 min

gulasz

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g karkówki
    garść suszonych grzybów
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    3 ząbki czosnku
    cebula
    szczypta czosnku niedźwiedziego Skworcu
    szczypta oregano
    szczypta majeranku
    tłuszcz do smażenia
    3-4 łyżki śmietany

    kasza gryczana 1 szkl
    suszona papryka

Wystaw ocenę:

4.98 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z karkówki z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Grzyby namoczyć, następnie ugotować, ok 20 min. Odcedzić ale wywar zostawić.
    Mięso umyć, pokroić w kostkę. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać mięso, smażyć aż odparuje i przyrumieni się. Następnie podlać 1 szkl wody, dodać przyprawy i ugotowane grzyby (można trochę rozdrobnić) i dusić aż do miękkości ok 1 godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlać jeszcze wodą. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.
    W międzyczasie ugotować kaszę . Do wywaru dolać wody by było jej pół litra , zagotować, dodać sól i paprykę suszoną . Gotować aż wchłonie cały płyn , następnie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować