Gulasz z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Mięso w sosie z agrestem, ananasem i marchewką to oryginalna propozycja.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 woreczki ryżu
    ● 6 marchewek
    ● mały słoik agrestu z kompotu
    ● 1/2 puszki ananasa
    ● 2 cebule
    ● 60 dag szynki wieprzowej
    ● łyżka słodkiej mielonej papryki
    ● sól, pieprz
    ● kilka łyżek masła
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    kuchennym i kroimy w małe
    kawałki. Cebule obieramy
    i kroimy w kostkę. Mięso
    podsmażamy w rondlu na
    rozgrzanym oleju. Następnie wsypujemy cebulę, mieszamy
    i doprawiamy pieprzem
    i solą. Podlewamy wodą,
    oprószamy mieloną papryką
    i dusimy do miękkości.
  • 2. Ryż gotujemy według przepisu
    na opakowaniu. Marchewki
    myjemy, ścieramy na tarce i smażymy na rozgrzanym
    maśle.
  • 3. W przezroczystym naczyniu
    układamy warstwami: ryż,
    marchewkę, osączony agrest
    i ananasy. Polewamy gorącym
    gulaszem. Podajemy, nabierając
    porcje od samego spodu.

Porady

Potrawę przed podaniem warto zapiec ok. 15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować