Gulasz z pieczarkami i fasolką szparagową

4.5 (151 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny gulasz urozmaicony o pieczarki i fasolkę szparagową :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wieprzowina pokrojona w kostkę: 1 kilogram
    - pieczarki: 300 gramów
    - żółta fasolka szparagowa: 300 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek, oregano: 1 szczypta
    - przyprawa do gulaszu: 1 łyżka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z pieczarkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w grube paski, przyprawiamy solą pieprzem, papryką , przyprawą do gulaszu, smażymy na oliwie, pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebule w drobną kostkę, również smażymy na oleju.
  • 2. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy (fasolka nie powinna być całkiem miękka, dodana później do gulaszu będzie dogotowana)
  • 3. Podsmażone mięso wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, zalewamy szklanką wody dusimy do miękkości mięsa (dolewając wody). Pod koniec gotowanie dodajemy tyle wody by zakryło mięso na wysokość ok 3 cm, zagęszczamy mąką, dodajemy pieczarki z cebulą, fasolkę, przyprawiamy, gotujemy ok 5 minut. SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.48 (163 ocen)

Gulasz z fasolką szparagową

To może cię zainteresować