Gulasz z piersi kurczaka z papryką

4.5 (195 ocen)

  • 50 min

Proste i smacze danie, dietetyczne

  • 50 min

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    1 duża cebula
    1 łyżka papryki czerwonej
    Szczypta papryki ostrej/ jak kto lubi ostre to więcej/
    1 kostka rosołowa
    przyprawa do kurczaka
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi kurczaka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki, posypać obficie przyprawą do kurczaka i papryką , odstawić na 0,5 godziny.
    Rozgrzać olej na dużej patelni i przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podusić.
    W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka na złoto a potem dodać go do cebuli.
    Podlać kostką rozpuszczoną w wodzie i podusić. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na sam koniec dodać masło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować