1 duża pierś z kurczaka
1 duża cebula
1 łyżka papryki czerwonej
Szczypta papryki ostrej/ jak kto lubi ostre to więcej/
1 kostka rosołowa
przyprawa do kurczaka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
olej
1 łyżka masła
Gulasz z piersi kurczaka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na kawałki, posypać obficie przyprawą do kurczaka i papryką , odstawić na 0,5 godziny.
Rozgrzać olej na dużej patelni i przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podusić.
W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka na złoto a potem dodać go do cebuli.
Podlać kostką rozpuszczoną w wodzie i podusić. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na sam koniec dodać masło.
Komentarze