Gulasz z piersi z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Szybkie, proste i bardzo smaczne danie obiadowe :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka, 2 cebule, curry, sól, vegeta, ulubione zioła (u mnie prowansalskie), 10-15dag smalcu z masłem (daję po połowie), szklanka wody do podlania, łyżka mąki podbita z wodą i papryką
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka. Doprawiamy solą, curry, ziołami i vegetą do smaku. Odstawiamy w chłodne miejsce do godziny.
  • 2. W rondelku rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy mięso, podsmażamy, zalewamy wodą, przykrywamy i dusimy ok. 15-20 min ( do miękkości mięsa)
  • 3. W osobnym naczyniu podbijamy rózgą wodę z mąką i papryką, zalewamy gulasz, mieszamy chwilę i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować