Szybki,a zarazem bardzo smaczny obiad.Nie mając czasu czasem sięgam po gotowe mieszanki warzyw i ,,kombinuje"nowe dania:)
40 min
Składniki:
70 dag szynki
sos sojowy(ok.pół szklanki)
mieszanka warzyw na patelnie włoska(kukurydza,marchew,szparagówka,brokuł,papryka,pędy)
sól,pieprz,kostki rosołowe x2.
Gulasz z szynki na podsmażanych warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso kroimy w kosteczkę,zalewamy sosem sojowym,odstawiamy na ok. 5 minut.Po czym wrzucamy na rozgrzany olej,obsmażamy na złoto.Wlewamy sos z marynowania mięsą.Dolewamy szklanke wody i wrzucamy kostki rosołowe..Dusimy az woda wyparuje do połowy.
2.Na drugiej patelni podsmażamy warzywa.
3.Po podsmażeniu warzywa wrzucamy na patelnie z gulaszem.Dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Komentarze