GULASZ Z SZYNKI NA PODSMAŻANYCH WARZYWACH

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki,a zarazem bardzo smaczny obiad.Nie mając czasu czasem sięgam po gotowe mieszanki warzyw i ,,kombinuje"nowe dania:)

  • 40 min

Składniki:

  • 70 dag szynki
    sos sojowy(ok.pół szklanki)
    mieszanka warzyw na patelnie włoska(kukurydza,marchew,szparagówka,brokuł,papryka,pędy)
    sól,pieprz,kostki rosołowe x2.

Gulasz z szynki na podsmażanych warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażamy mięso 1. Mieso kroimy w kosteczkę,zalewamy sosem sojowym,odstawiamy na ok. 5 minut.Po czym wrzucamy na rozgrzany olej,obsmażamy na złoto.Wlewamy sos z marynowania mięsą.Dolewamy szklanke wody i wrzucamy kostki rosołowe..Dusimy az woda wyparuje do połowy.
  • podsmażamy warzywa 2. Na drugiej patelni podsmażamy warzywa.
  • dodajemy warzywa do mięsa 3. Po podsmażeniu warzywa wrzucamy na patelnie z gulaszem.Dusimy jeszcze ok. 5 minut.
  • podajemy z ryżem 4. Podajemy na ryżu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy