Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową

5 (174 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dzięki dodatkowi fasoli gulasz wygląda bardzo kolorowo, jest o wiele smaczniejszy, polecam na szybki obiad

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 500 g szynki wieprzowej,
    2 cebule,
    3 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka koncentratu,
    1 papryka czerwona,
    fasola szparagowa 250g,
    1 pomidor,
    bulion 250ml+500ml,
    2 duże ziemniaki,
    sól,
    pieprz,
    papryka ostra
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową 1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy. Kolejno dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową 2. Gdy cebula zrobi się szklista całość zalewamy 500ml bulionu i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mięso dusimy około 40 minut pod przykryciem.
  • Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową 3. Po tym czasie dodajemy fasolę i pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w większą kostkę ziemniaki, dolewamy 250 ml bulionu i dusimy jeszcze około 25 minut, do miękkości warzyw.
  • Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową 4. 5 minut przed końcem dodajemy pokrojonego w ósemki pomidora. Całość doprawiamy przyprawami. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować