Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami

0 (0 ocen)

Ostatnie jesienne warzywa :)

Składniki:

  • ok. 1/2 kg szynki wieprzowej
    1/2 cukinii
    1 czerwona papryka
    20 dkg pieczarek
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    słodka papryka
    chili
    zioła prowansalskie
    kilka ziaren jałowca
    przyprawa do szynki
    1 łyżka łagodnej pasty paprykowej
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz Szynki

Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z cebulą i przyprawami 1. Mięso pokroić w kostkę i natrzeć przyprawami. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z mięsem. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Podsmażyć. Podlać wrzątkiem i przykryć.
  • z warzywami 2. Po około pól godzinie dodać pokrojone warzywa i dusić kolejne pół godziny.
  • gotowe :) 3. Dodać pastę paprykową i inne przyprawy do smaku oraz rozmieszaną w 1/2 szklanki wody mąkę . Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z kaszą i buraczkami z chrzanem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować