Gulaszowa karkówka z marchewka podana z kasza gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze ugotowac w osolonej wodzie, odstawic do przestudenia.
Marchew obrac, pokroic w plasterki,
Cebule obrac, posiekac drobno.
Czosnek posiekac.
---------------------------------------------------------------------
Karkówke pokroic w kostkę , oprószyć solą i pieprzem , odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce.
.
Cebule zeszklić na rumiano.
Mięso smażyć na rumiano z obu stron, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz marchewkę , oraz zeszklona cebule. Przyprawic do smaku.
Podlać wodą tak by mięso było zanurzone .
Mięso z marchewką dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 40-50 min od czasu do czasu mieszając.
Make wymieszac ze smietaną.
Dodac do sosu z miesem .Chwile jeszcze wszystko dusic.
Komentarze