SKŁADNIKI:
0,5 KG Wołowiny
1 marchew
1 pietruszka
2 łodygi selera naciowego
Ćwiartka białej kapusty
Pół czerwonej papryki
Pół zielonej papryki
Biała część pora
2 cebule
4 ząbki czosnku
Vegeta
Olej do smażenia
Koncentrat pomidorowy mały słoiczek
5 X Ziele angielskie
3 liście laurowe
1 łyżeczka papryki słodkiej
Gulasz z wołowiny z dużą ilością warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Wołowinę kroimy w kostkę i przyprawiamy papryką w proszku, i oliwa .
W między czasie obieramy warzywa myjemy i kroimy je w kostke
Wołowinę smażymy na odrobinie oliwy , jak wołowinę podsmażymy przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni smażymy w kostkę pokrojoną cebulę , i dodajemy do wołowiny .
Zalewamy wszystko wodą . dusimy około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę , seler naciowy porę i posiekaną białą kapustę , i dusimy wszystko razem około 40 minut .
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną i dalej dusimy . Gdy wołowina będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i zmiażdżony czosnek .
Potrawa sama w sobie jest tak gęsta że nie dodaje wogle mąki .
Komentarze