GULASZ Z WOŁOWINY Z DUŻĄ ILOŚCIĄ WARZYW

0 (0 ocen)

danie jedno garnkowe z mięsem i warzywami

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    0,5 KG Wołowiny
    1 marchew
    1 pietruszka
    2 łodygi selera naciowego
    Ćwiartka białej kapusty
    Pół czerwonej papryki
    Pół zielonej papryki
    Biała część pora
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    Vegeta
    Olej do smażenia
    Koncentrat pomidorowy mały słoiczek
    5 X Ziele angielskie
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka papryki słodkiej

Gulasz z wołowiny z dużą ilością warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0elb2lu 1. WYKONANIE :
    Wołowinę kroimy w kostkę i przyprawiamy papryką w proszku, i oliwa .
    W między czasie obieramy warzywa myjemy i kroimy je w kostke
    Wołowinę smażymy na odrobinie oliwy , jak wołowinę podsmażymy przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni smażymy w kostkę pokrojoną cebulę , i dodajemy do wołowiny .
    Zalewamy wszystko wodą . dusimy około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę , seler naciowy porę i posiekaną białą kapustę , i dusimy wszystko razem około 40 minut .
    Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną i dalej dusimy . Gdy wołowina będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i zmiażdżony czosnek .
    Potrawa sama w sobie jest tak gęsta że nie dodaje wogle mąki .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy