Gyros na ostro

0 (0 ocen)

  • Średni

bardzo smaczna potrawa przepis uzyskany od kolegi!!!

  • Średni

Składniki:


  • - kapusta pekińska: 1 sztuka
    - ogórki konserwowe: 7 sztuk
    - cebula biała duża: 1 sztuka
    - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - majonez: 1 sztuka
    - ketchup pikantny TORTEX: 1 sztuka
    - kukurydza w puszcze: 1 puszka
    - przyprawa gyros-kebab: 1 opakowanie
    - papryka czerwona ostra: 1 sztuka
    - papryka żółtka: 1 sztuka
    - papryka zielona: 1 sztuka

Gyros na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić i usmażyć pierś z kurczaka.gdy już pierś będzie miękka posypać delikatnie przyprawą gyros aby przybrała złocisty kolor. Następnie kroimy pekinke na drobno,paprykę czerwoną, zieloną i żółtą,cebule oraz ogórki konserwowe. Następnie przygotowujemy sos-tzn wymieszamy ketchup z majonezem aby miało jednolitą konsystencje.Przygotowujemy następnie dużą miskę i kładziemy warstwami mięso-ogórki-papryka zielona-cebula-papryka czerwona-kukurydza-papryka źółta-pekinka.pamiętając o smarowaniu sosem poszczególne warstwy i posypywaniu przyprawą gyros. warstw można układać do woli jaka duża jest miska.Można również wszystko wymieszać bez układania warstw. Efekt wizualny lepszy jak jest wszystko ułożone warstwami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy