Gyros na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokroić i usmażyć pierś z kurczaka.gdy już pierś będzie miękka posypać delikatnie przyprawą gyros aby przybrała złocisty kolor. Następnie kroimy pekinke na drobno,paprykę czerwoną, zieloną i żółtą,cebule oraz ogórki konserwowe. Następnie przygotowujemy sos-tzn wymieszamy ketchup z majonezem aby miało jednolitą konsystencje.Przygotowujemy następnie dużą miskę i kładziemy warstwami mięso-ogórki-papryka zielona-cebula-papryka czerwona-kukurydza-papryka źółta-pekinka.pamiętając o smarowaniu sosem poszczególne warstwy i posypywaniu przyprawą gyros. warstw można układać do woli jaka duża jest miska.Można również wszystko wymieszać bez układania warstw. Efekt wizualny lepszy jak jest wszystko ułożone warstwami.
Komentarze