Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Proponuję zdrowe, smaczne, i szybkie śniadanie świąteczne :)

  • 20 min

Składniki:

  • Dla 2 osób
    składniki podstawowe
    halibut wędzony 210 g
    buraki czerwone 160g( ugotowane)
    kasza jaglana ok.200g (ugotowana)

    robocze
    miód gryczany 2-3 łyżeczki
    ocet balsamiczny 2-3 łyżki
    ziarna sezamu do woli
    sos balsamiczny opcjonalnie

Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane mniejsze buraczki kroimy w ok. 0,5 cm plasterki.
    Buraczki rozkładamy na patelni, 1-2 minuty podgrzewamy, następnie podlewamy octem balsamicznym, odparowujemy i dodajemy miód.
    Tak przygotowane ciepłe buraczki wykładamy na około kaszy jaglanej, na wierzch kładziemy filet wędzonego halibuta. Buraczki posypujemy sezamem i ew. polewamy sosem balsamicznym, podajemy.
    Porcja jest dla dwóch osób. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy