Halibut z pieca z kolorowym pieprzem

4.98 (149 ocen)

  • 5 min

Bardzo smaczne danie rybne:-)

  • 5 min

Składniki:

  • 4 dzwonka halibuta
    2 łyżki oliwy z oliwek
    ziarna kolorowego pieprzu
    przyprawy wcześniej zmieszane ze sobą (1/4 łyżeczki każdej) czubryca zielona, kozieradka, lubczyk, natka pitruszki, czosnek granulowany, papryka słodka
    sól
Wystaw ocenę:

4.98 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Halibut z pieca z kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Halibut z pieca z kolorowym pieprzem 1. Dzwonka ryby dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy solą. Odstawiamy na 20 min do lodowki. Po tym czasie rybę dokładnie nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw oraz odrobinkę zgniecionymi ziarnami kolorowego pieprzu, które nadadzą rybie ostrego posmaku. Dzwonka układamy na wyłożonej folią aluminiową i nasmarowanej oliwą blasze i pieczemy w 200 stopniach około 30 min. W międzyczasie rybę przewracamy, aby zarumieniła się z każdej strony.

    Upieczoną rybę mozna podawać z pieczywem (np. opiekanym) lub pieczonymi ziemniakami.

Porady

Rybkę warto podawać z zapieczonym chlebkiem i jeśli lubicie skropić cytryną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować