1.Biszkopt:
Ubijamy pianę z białek na sztywno. W drugim naczyniu ubijamy żółtka dodając cukier. o ubitych żółtek dodajemy białka i razem mieszamy. Następnie dodajemy mąk i proszek do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w 180° C przez 45 min. Gdy zostanie upieczony wyjmujemy na blaszkę i czekamy aż ostygnie. Następnie przekrajmy na trzy części. Na dolną część rozkładamy krem nr 2 nakładamy środkową część biszkoptu i na nią kładziemy krem nr 1. Zakrywamy biszkopt.
2.Serek i cukier zmiksować, odłożyć 1/3, do reszty dodać maliny i znowu zmiksować. Zostawić tak by starczyło kremu do dekoracji.
Na górną część biszkoptu rozkładamy krem malinowy.
3.1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem w reszcie mleka rozprowadzamy mąkę (będzie geste), wlewamy to do gotującego się mleka i szybko mieszamy (powstanie budyń), chwilkę gotujemy mieszając, studzimy. Gdy budyń przestygnie ucieramy go z miękkim masłem i olejkiem waniliowym.
Na dolną część biszkoptu rozkładamy krem budyniowy.
4.Serek i cukier zmiksować dodać truskawki i znowu zmiksować. Krem będzie przeznaczony do dekoracji.
5.Dekoracja:
Z pozostawionej 1/3 kremu białego , kremu malinowego i kremu truskawkowego wykonać postać Hello Kitty. Dekoracja wykonana została przy pomocy szprycy do kremów. Buźka Hello Kitty jest zrobiona z białego kremu, kokardka i serduszko z truskawkowego, tło wykonane z malinowego kremu a oczy i wąsy wykonane z kremu białego z dodatkiem odrobiny kakao.
Komentarze