Herbaciane muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rodzynki w szklance zalać gorącą wodą i wrzucić saszetkę herbaty
i odstawić aby zmiękły i nasiąkły na pół godziny a następnie odcedzić na sitku.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodać po 1 jednym żółtku i nadal ucierając wsypywać
powoli przesianą mąkę połączoną z sodą i proszkiem do pieczenia. Gdy masa się ładnie połączy wlewamy
powoli wystudzony napar z hebaty i delikatnie miksować, na sam koniec dodajemy kilka kropli olejku arakowego.
Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę, mieszamy z łyżeczką cynamonu.
Foremki na muffinki napełniamy do 2/3 wysokości ciastem i na wierzchu układamy po kilka kosteczek jabłka.
Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 30 min. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze