Herbatnikowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na blasze ułożyć pierwszą warstwę herbatników.
2.Przygotować krem budyniowy: z 1 litra mleka odlać 1 szklankę i rozrobić w niej budynie. Pozostałe mleko zagotować dodając 6-7 łyżek cukru. Do gotującego mleka wlać rozrobiony proszek budyniowy, gotować chwilę cały czas mieszając. Gorący budyń wylać na ułożone herbatniki. Na gorącym kremie ułożyć drugą warstwę herbatników. Odstawić do wystygnięcia.
3.Na herbatnikach rozsmarować masę krówkową, przykryć kolejną trzecią warstwą herbatników. Krem tortowy przygotować według opisu na opakowaniu. Gotowy krem podzielić na dwie części: 2/3 kremu rozsmarować na herbatnikach, ułożyć kolejną warstwę ciastek a na nich wyłożyć resztę kremu tortowego. Wierzch dowolnie udekorować, np. wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Komentarze