Hinduski szaszłyk.

0 (0 ocen)

Z czym podamy szaszłyki zależy od nas. Można jeść z ryżem, bagietką, tostem. Ja miałem akurat ochotę na chiński przesmażony makaron.

Składniki:

  • 30 dag pierś z kurczaka

    Składniki marynaty:
    1 łyżeczka gorczycy
    1 łyżeczka tandoori masala
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    0,5 cm świeży imbir
    1 mała czuszka
    0,5 łyżeczki kminku
    0,5 łyżeczki kolendry
    1 łyżeczka musztardy
    0,5 łyżeczki soli
    50 ml oliwy z oliwek
    150 ml jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Hinduski szaszłyk. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyk 1. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Każdy pasek lekko rozbić tłuczkiem ( rozpłaszczyć).
    Gorczycę wrzucić na patelnię, po chwili dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek, imbir i krótko przesmażyć na części oliwy. Przestudzić, przełożyć do miseczki i dodać wszystkie pozostałe składniki, zmiksować blenderem.
    1/3 część przeznaczyć do zamarynowania pokrojonego w paski kurczaka. Paski kurczaka włożyć do marynaty ( pasty) i trzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny.
    Następnie nabić na dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy to zrobić na węglowym grillu, ostatecznie na patelni grillowej.
    Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać jako sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sos hinduski

To może cię zainteresować