Hiszpańska sałatka z pomarańczami i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatkę przygotowujemy bezpośrednio na talerzach. Pomarańcze obieramy i kroimy w plastry. Układamy je na talerzu. Pomidora kroimy na cząstki i układamy na pomarańczy. Następnie kroimy czerwoną cebulę w krążki i równomiernie rozkładamy na pomidorach. Awokado kroimy w kostkę - warto wybrać takie, które nie jest bardzo dojrzałe i nie rozsypało nam się podczas krojenia. Następnie rozkładamy na talerzu czarne oliwki. Rozgrzewamy mocno suchą patelnie i prażymy na niej płatki migdałów (dosłownie przez chwilę, uważając aby się nie spaliły). Dodajemy je na talerz. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy dressingiem przygotowanym z 2 łyżek oliwy, 2 łyżek soku z cytryny, soli i pieprzu.
Komentarze