Hiszpańska sałatka z pomarańczami i awokado

0 (0 ocen)

...

Składniki:

  • 2 pomarańcze
    1/2 czerwonej cebuli
    2 pomidory
    20-22 czarnych oliwek
    awokado
    2 łyżki płatków migdałów
    szczypiorek
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki soku z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Hiszpańska sałatka z pomarańczami i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatkę przygotowujemy bezpośrednio na talerzach. Pomarańcze obieramy i kroimy w plastry. Układamy je na talerzu. Pomidora kroimy na cząstki i układamy na pomarańczy. Następnie kroimy czerwoną cebulę w krążki i równomiernie rozkładamy na pomidorach. Awokado kroimy w kostkę - warto wybrać takie, które nie jest bardzo dojrzałe i nie rozsypało nam się podczas krojenia. Następnie rozkładamy na talerzu czarne oliwki. Rozgrzewamy mocno suchą patelnie i prażymy na niej płatki migdałów (dosłownie przez chwilę, uważając aby się nie spaliły). Dodajemy je na talerz. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy dressingiem przygotowanym z 2 łyżek oliwy, 2 łyżek soku z cytryny, soli i pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować