Hiszpańska tortilla

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam w Hiszpanii, a to jest przysmak tego kraju. Narzeczony lubi moje potrawy.

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    cebula
    oliwa z oliwek
    8 jajek
    100 g tuńczyka w oleju
    sól
    pieprz

Hiszpańska tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę. Smażymy na oliwie.
  • 2. Jajka roztrzepujemy, dodajemy odcedzonego tuńczyka. Przyprawiamy do smaku.
  • 3. Usmażone ziemniaki i cebulę odcedzamy, patelnię myjemy, osuszamy. Do jajek dodajemy ziemniaki z cebulą, mieszamy. Wlewamy na rozgrzaną
    patelnię. Smażymy na wolnym ogniu. Za pomocą talerza przewracamy tortillę i smażymy z drugiej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy