Idealna polewa czekoladowa

4.42 (152 ocen)

  • 15 min

Dobrą polewę do ciast ciężko zrobić z tego przepisu zawsze się udaje...

  • 15 min

Składniki:

  • 12 dag dobrego masła
    2 łyżki cukru
    2 łyżki ciemnego kakao
    1 żółtko
    2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.42 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa Polewa czekoladowa

Idealna polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robimy polewę 1. Do rondelka włożyć margarynę wsypać cukier ,dodać ciemne kakao ,podlać dwoma łyżkami zimnej wody i gotować na wolniutkim ogniu cały czas mieszając aż masa czekoladowa zacznie gęstnieć i woda wyparuje. Zdjąć z ognia przestudzić chwilkę ,dodać żółtko i mikserem ubić na jednolitą masę . Tak przygotowaną polewą dekorować ciasta od razu po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować