IDYK Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

PRZEPIS TEN DOSTAŁAM OD CIOCI, WSZYSTKIM BARDZO SMAKUJE, ROBIONY JEST NA SZCZEGÓLNE OKAZJE.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 KG FILETA Z INDYKA
    BRZOSKWINIE W PUSZCE
    SZCZYPIOREK
    ŚMIETANA SŁODKA
    PIEPRZ CAJANA
    POMARAŃCZ

Idyk z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FILETY PO DUSZENIU 1. FILETY MYJEMY, OBSYPUJEMY PIEPRZEM, DUSIMY PODLEWAJĄC LEKKO WODĄ POD PRZYKRYCIEM NA WOLNYM OGNIU, AŻ FILET BĘDZIE MIĘKKI.
    PO WYSTYGNIĘCIU KROIMY FILETY W PASKI. UKŁADAMY NA TALERZU NA PRZEMIAN Z POKROJONYMI W PLASTERKI BRZOSKWINIAMI I POMARAŃCZĄ. POSYPUJEMY TO WSZYSTKO SZCZYPIORKIEM, KTÓRY WCZEŚNIEJ KROIMY I POLEWAMY TO WSZYSTKO ŚMIETANĄ WYMIESZANĄ Z SOKIEM Z POMARAŃCZY. WSTAWIAMY DO LODÓWKI, ŻEBY SIĘ SCHŁODZIŁO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.93 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak z brzoskwiniami