Imbirowe szaszłyki z mięsa mielonego na grilla

4.5 (160 ocen)

Dzięki musztardzie imbirowej mają pyszny i niepowtarzalny smak. Jeśli nie mamy musztardy można zastąpić ją zwykłą ostrą i dodać świeży starty imbir.

Składniki:

  • 50dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 mała cebulka
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    kajzerka
    4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki musztardy imbirowej
    sol, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Imbirowe szaszłyki z mięsa mielonego na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę bardzo drobno posiekać. czosnek przecisnąć przez praskę. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
  • 2. Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie. Nabierać niewielkie porcje mięsa i oblepiać nim patyczki. Grillować kilkanaście minut obracając od czasu do czasu aby równomiernie się upiekły. Podawać z ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować