jajka 1 szt
margaryna 2/3 kostki
soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
mąka pszenna 300 g może wiecej zależy od mąki
miód 1 łyżka duża imbirowo-cynamonowego
cukier 2 łyżki
Imbirowo-miodowe ciasteczka kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zarabiamy ciasto jak zwykłe kruche, schładzamy w lodówce przez ok 1h, dzięki temu ciasto będzie niezwykle smaczne i kruche.
Ciasto wałkujemy partiami, wykrawamy szklaneczką kółka, jeśli macie stępelek, to nabijacie własną pieczęć i do pieca. W temp 200st po 8-10 min. Należy obserwować, ciasteczka mają być dobrze zrumienione.
Ciasto robi się szybko, tylko to oczekiwanie i pieczenie jest troszkę czasochłonne;)
Komentarze