Koreczki goszczą zawsze na moim stole podczas różnych uroczystości i każdy się nimi zachwyca.
25 min
Składniki:
pierwszy rodzaj koreczków:20 dag sera żółtego,20 dag camemberta lub brie,20 zielonych oliwek z nadzieniem paprykowym,20 cebulek marynowanych.
drugi rodzaj koreczków:20 dag pomidorków koktajlowych,20 dag sera żółtego,2 kabanosy wieprzowe, 1 papryka czerwona.
1 ananas.
Imprezowe koreczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierwsze koreczki:ser żółty oraz ser camembert lub brie kroimy w małą kostkę,ze słoików wyjmujemy cebulki i oliwki.Składniki po kolei nabijamy na wykałaczki zaczynamy od sera żółtego ,następnie oliwki,ser camembert i na końcu cebulki.
Drugie koreczki przygotowujemy w podobny sposób ser żółty i paprykę kroimy w kostkę,kabanosy w małe ale podłużne kawałeczki,pomidorki musimy przekroić na pół.Składniki nabijamy na wykałaczki :najpierw kabanosy,następnie pomidorki ,miejscem przecięcia do góry aby nie wyciekał sok,ser żółty i na koniec paprykę.
Wszystkie koreczki wbijamy w ananasa,w dowolnej kolejności.
Porady
Koreczki przyrządzamy niedługo przed podaniem ,żeby wszystkie składniki były świeże i soczyste.
Komentarze