Imprezowy kurczaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy na małe paseczki grubości ok 3cm
Tak przygotowane mięsko maczamy w mleku i ostawiamy na kilka minut.Dzięki czemu idealnie zmięknie:)
W tym czasie możemy przygotować ciasto naleśnikowe.
Najlepiej według własnego przepisu.Konsystencja musi być jednak bardziej gęsta niż na zwykłe naleśniki.Ciasto naleśnikowe przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką i czosnkiem granulowanym.
Kolejno przygotowane wcześniej mięso maczamy w cieście a potem obtaczamy w bułce tartej(do bułki możemy dodać paprykę i czosnek do smaku) i smażymy na głębokim tłuszczu.
Porady
Gotowe kawałki kurczaka najlepiej odłożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Komentarze