Imprezowy przysmak

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę sałatkę jadłam na weselu i już następnego dnia zrobiłam taką samą. Moja rodzina po prostu ją uwielbia.

Składniki:

  • ● 1/2 kg makaronu
    ● 2 czerwone papryki
    ● 1 zielony ogórek
    ● puszka kukurydzy
    ● średnia cebula
    ● 200 g polędwicy
    ● 100 g żółtego sera
    ● 100 g kapusty pekińskiej
    ● kilka łyżek majonezu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Imprezowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, dokładnie
    osączamy.
  • 2. Warzywa myjemy, usuwamy
    pestki, miąższ kroimy w kostkę
    lub paseczki.
  • 3. Ser żółty kroimy w kostkę,
    polędwicę w paseczki. Kukurydzę
    osączamy, kapustę pekińską
    siekamy.
  • 4. Wszystkie składniki przekładamy
    do salaterki, solimy
    i pieprzymy do smaku, dodajemy
    majonez, mieszamy. Odstawiamy
    na godzinę, aby
    smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować