Rodzinka zajadała się bobem, więc podkradłam garść i zrobiłam sobie wypasione i sycące mięsko a do tego niskokaloryczne- cała porcja 204 kcal i jest mega pycha, polecam:)
Składniki:
1 sznycel z indyka-130 g
¼ cebuli
50 g ugotowanego bobu ( waga po obraniu z łupin)
25 g mozzarelli light
Sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka suszonego tymianku
½ łyżeczki mielonego chili
Indycza sakiewka z bobem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć. Dosyć mocno rozbić tłuczkiem do mięsa ( ale ostrożnie aby nie przerwać mięsa). Doprawić do smaku solą i pieprzem, obficie oprószyć tymiankiem.
Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na mięsie, mniej więcej na środku płata mięsnego.
2.Obrany i oczyszczony bób położyć na cebuli
3.Mozzarellę pokroić w plastry, położyć na pozostały farszu i oprószyć chili. Zebrać wszystkie „rogi” mięsa i spiąć je wykałaczkami tworząc sakiewkę.
4.Przełożyć mięso do woreczka do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. po 20 minut rozciąć worek i dopiekać jeszcze 5 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Komentarze