Indycze roladki z marchewką w maślano-winnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry indyka włóż do mocnego worka i rozbij. Każdy przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.
2.Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelnię wrzuć masło i marchewkę, smaż ją ok. 5 minut ciągle mieszając. Dopraw delikatnie solą, pieprzem i cukrem. Zostaw do przestygnięcia.
3.Każdy plaster posmaruj od wewnątrz chrzanem. Nałóż marchewkę i zwiń tak by powstała roladka. Całość zepnij wykałaczkami.
4.Roladki obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
5.Na patelnię, po smażeniu roladek, wlej wino i dodaj ziołowe masło, możesz dodać odrobinę soli i pieprzu.
6.Powstałym sosem polej roladki i wstaw do rozgrzanego do 190 st. C piekarnika na 15 minut. W połowie czasu przewróć roladki na drugą stronę.
Komentarze