INDYK W PANIERCE Z MAJERANKU

0 (0 ocen)

Ten przepis poleciła mi sąsiadka.

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka (ja akurat użyłam podudzi), kostka masła, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki miodu, 4 łyżki majeranku.

Indyk w panierce z majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Obtaczamy w majeranku i chłodzimy około 1 godz. Masło roztapiamy, dodajemy musztardę i miód, mieszamy. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy sos miodowo-musztardowy. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180st.C Podawać z ziemniakami i surówką

Porady

Mięso możemy zamarynować dzień wcześniej wieczorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy