Indyk w cieście francuskim z pieczarkami

4.49 (195 ocen)

  • 15 min

Alternatywa dla kotleta z pieczarkami.

  • 15 min

Składniki:

  • - 6 plastrów fileta z indyka
    - 250 g pieczarek
    - 1 cebula
    - sól, pieprz do smaku
    - zioła prowansalskie
    - 2 łyżki masła
    - 1 kula mozzarelli
    - 2 opakowania ciasta francuskiego
    - 1 żółtko
    - 1 łyżka mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w cieście francuskim z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk w cieście francuskim 1. - Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
    - Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Poddusić.
    - Gotowe pieczarki osączyć z płynu na sitku.
    - Filety z indyka posypać solą, pieprzem i obsmażyć na oliwie z obu stron.
    - Mozzarellę pokroić na 6 plastrów.
    - Każdy płat ciasta francuskiego podzielić na 3 części.
    - Na cieście kłaść wystudzony filet, pieczarki i ser.
    - Zawinąć pakieciki, z resztek ciasta zrobić dekorację ale niekoniecznie.
    - Gotowe posmarować żółtkiem rozmieszanym z mlekiem.
    - Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 20 minut.
    - Udekorować zieleniną i pomidorkiem.

Porady

Pakiety można przygotować kilka godzin wcześniej, tylko każdy należy zawinąć w papier śniadaniowy i wstawić do lodówki. Przed samym pieczeniem posmarować żółtkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować