Indyk z porem i ananasem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

wykwintne danie, wspaniałe w smaku

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z indyka: 0.5 kilograma
    - cebula dymka: 6 sztuk
    - pieczarki: 250 gramów
    - ananas świeży: 1 sztuka
    - por: 800 gramów
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - curry: 4 łyżeczki
    - chilli: 2 łyżeczki
    - masło: 3 łyżki
    - śmietana 18 %: 8 łyżek
    - bulion: 150 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z porem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por z ananasem 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulki posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać mięso, mocno podsmażyć, dodać cebulki i pieczarki, smażyć chwilę razem, następnie dodać ok 300 ml wody, 2 łyżeczki curry, chilli, śmietanę, wymieszać i dusić pod przykryciem ok 10-15 minut.

    Ananasa obrać, odciąć zdrewniałe kawałki, pokroić w plasterki i następnie w kostkę.Pory pokroić w pół plasterki. Na patelni roztopić masło, dodać ananasa i pory, dusić razem, dodać pozostałe curry i bulion. Gotować do 10 minut, dodać łyżkę, dwie śmietany i wymieszać.

    Podawać osobno an jednym talerzu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować