Indyk z warzywami

0 (0 ocen)

Proponuje coś na szybko czyli szybki pomysł na indyka z warzywami;-)Porcja na cztery osoby

Składniki:

  • 400g sznycle z indyka
    400g pomidory krojone (puszka)
    6 dużych pieczarek
    225g pędy bambusa-plastry (puszka)
    1 mała-cienka cukinia
    1 ząbek czosnku
    olej do smażenia
    1 czerwona papryka
    sol morska,pieprz kolorowy,przyprawa do kurczaka,papryka w proszku ostra,bazylia suszona wg.uznania

Indyk z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte,osuszone sznycle kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku pokrojonego w drobną kosteczkę,przyprawy do kurczaka i pieprzu.Następnie dodajemy obrane pieczarki pokrojone w plastry,delikatnie solimy i dalej smażymy mieszając.
  • 2. Po chwili smażenia wrzucamy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki,cukinię pokrojoną wzdłuż również na cienkie paseczki(pokroiłam ją za pomoca obieraczki do warzyw) oraz dodajemy pędy bambusa odsączone z zalewy.Doprawiamy w/w przyprawami i smażymy-mieszając od czasu do czasu do zwiędnięcia warzyw tj.cukini i papryki bo bambus będzie twardy(Pamiętajmy że warzywa mają być umyte i osuszone ;))
  • przygotowanie 3. Następnie dodajemy puszkę pomidorów i całość mieszamy,ewentualnie możemy sobie jeszcze doprawić i podajemy np. z dowolnym makaronem....

    SMACZNEGO :=)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy