Indyk pieczony w winie

4.5 (178 ocen)

  • 9 godz. 20 min

Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM!

  • 9 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udźce indycze ( u nas bez kości)
    2 łyżki przyprawy do drobiu
    750 ml merlot
    250 ml wody
    2 cebule
    10 suszonych śliwek
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk pieczony w winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk pieczony w winie 1. Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować