IZAURA

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wilgotny murzynek, oraz puszysty sernik, polany polewą i posypany wiórkami kokosowymi. I to co najciekawsze nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądać, czy ser będzie układać się równo na ciemnym cieście, czy powstaną fale, a może jeszcze w inny sposób…

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • (forma dopieczenia 20x20 cm)
    ciasto
    2 szklanki mąki
    1, 5 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    kostka masła
    2 łyżeczki proszku dopieczenia
    torebka cukru waniliowego
    4 jajka

    Masa serowa
    70 dag sera białego- najlepiej z wiaderka nie wymaga mielenia
    4 jajka
    szklanka cukru
    pół kostki masła
    wiórki kokosowe
    budyń waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Izaura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Izaura 1. Ciasto
    Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy.

    Masa serowa
    Żółtka oddzielić od białek z nich ubić sztywną pianę. Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać stopniowo masło miksować aż składniki się połączą. Ser wymieszać z budyniem, dodać masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodawać partiami sztywną piane z białek i delikatnie połączyć z serem. Do formy przygotowanej do pieczenia wylać ciemne ciasto, a na wierzchu masę serową. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Wiórki kokosowe Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować