Jabłecznik z masą orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, następnie żółtka ubijamy mikserem na pulchną masę dodajemy wodę z octem na końcu wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia Biszkopta pieczemy ok 20 minut w temp. 180 stopni, studzimy przekrawamy na pół.
2.Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do garnka dodając troszkę wody , prażymy ok 20 minut na koniec dodajemy suchą galaretkę i czekamy aż się całkowicie rozpuści studzimy i wylewamy na biszkopta i drugim przykrywamy.
3.Orzechy sparzyć mlekiem i wystudzić, masło i margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodać na końcu sparzone orzechy, wyłożyć na biszkopt.
4.W rondelku rozpuścić margarynę z pozostałymi składnikami, zagotować delikatnie ostudzić i polać ciasto na końcu posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze