Jabłkowe żeberka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczyste żeberka i kwaśne jabłka. Połączenie idealne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • • 1,5 kg żeberek wieprzowych
    • 4 jabłka
    • 2 szklanki śmietany kremówki
    • 2 szklanki bulionu
    • 2 garście rodzynek
    • 2 łyżki majeranku
    • mąka do obtoczenia mięsa
    • sól, pieprz
    • przyprawa korzenna
    • tłuszcz do smażenia

Jabłkowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą korzenną. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Do mięsa dodajemy rodzynki, jabłka pokrojone w ósemki. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze ok. 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

żeberka

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka z piekarnika