Jabłkowy bieluch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając, dodawać po łyżce oleju. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszane mąki z proszkiem i kakao – wymieszać łyżką. Piec w formie 25x40cm wysmarowanej tłuszczem w temp. 190C ok. 30 min. Zimny przekroić na 2 części.
2.Przygotowanie:
Budynie wraz z mąką wymieszać w wodzie. Obrane i pokrojone w kostkę jabłka uprażyć z cukrem. Pod koniec prażenia dodać rozpuszczone budynie z mąką. Zagotować. Lekko przestudzić. Jeszcze ciepłe wyłożyć na placek, przykryć drugim plackiem.
3.Przygotowanie:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać śnieżkę i śmietan fixy. Gdy śmietana będzie sztywna dodawać po łyżce serki mieszając na wolnych obrotach. Wyłożyć na ciasto. Posypać kokosem.
Komentarze