Jabłka pieczone

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi ogromną radość. To moja pasja. Jestem uczniem szkoły gastronomicznej.

Składniki:

  • ● 4 jabłka
    ● 12 dag dżemu wiśniowego
    ● masło do wysmarowania formy
    ● cukier puder

Jabłka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, osuszamy
    i ostrożnie wydrążamy gniazda
    nasienne, aby nie zrobić
    otworu na wylot. Napełniamy
    dżemem.
  • 2. Prostokątną formę smarujemy
    masłem. Wkładamy
    jabłka i pieczemy w temperaturze
    160 °C około 20 minut
    (aż będą miękkie). Oprószamy
    cukrem pudrem i od razu
    podajemy.

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy