Jabłka pieczone pod waniliową kruszonką

4.5 (200 ocen)

Pyszny i szybki deser lub podwieczorek dla dużych i małych łakomczuchów ;)

Składniki:

  • 4 jabłka
    2 łyżki siekanych orzechów włoskich
    2 łyżki rodzynków
    łyżka płatków migdałowych
    łyżka miodu
    cynamon

    Kruszonka:
    50g masła
    80g mąki
    50g cukru waniliowego domowego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Jabłka pieczone pod waniliową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć i ściąć przy szypułce. Wydrążyć gniazda nasienne. Do jabłek nałożyć posiekane orzechy, rodzynki, Wlać troszkę miodu i posypać cynamonem.
    Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać kruszonką.
    Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować