JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

4.5 (173 ocen)

  • Dla 10 osób

pyszny szybki pomysł na deser...

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    SZKLANKA MĄKI DO NALEŚNIKÓW
    1 SZKLANKA MLEKA
    2 JAJKA
    SZCZYPTA SODY
    CUKIER PUDER OKOŁO 2 ŁYŻEK

    NADZIENIE:
    4 - 5 DUŻYCH JABŁEK
    CYNAMON
    IMBIR
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jabłecznik Naleśniki

Jabłka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE ( DOŚĆ GĘSTE ) - WSYPAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI I MIKSUJĄC NA GŁADKĄ MASĘ.
    JABŁKA KROIMY W GRUBE PLASTERKI I POSYPUJEMY CYNAMONEM I IMBIREM.
    PLASTERKI JABŁKA ZANURZAMY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI W GŁĘBOKIM OLEJU ( AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ ).
    NALEŚNIKOWE JABŁKA KŁADZIEMY NA TALERZ I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM BĄDŹ CYNAMONEM.
    MOŻEMY DODAĆ LODY ŚMIETANKOWE.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować