Jabłka w cieście francuskim

5 (184 ocen)

  • 60 min

Ciasto francuskie samo w sobie jest pyszne a z dodatkiem jabłek z różnymi dodatkami to już rarytasek.

  • 60 min

Składniki:

  • składniki; 1 kg. jabłek, aromat cytrynowy, aromat rumowy,40 gr rodzynek,100 gr cukru, cukier waniliowy,50 gr posiekanych migdałów , cynamon 1/2 łyżeczki,skórka pomarańczowa ,cytrynowa, opakowanie ciasta francuskiego.żółtko do posmarowania ciasta.
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jabłka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie; nadzienie - jabłka obrać osunąć gniazda nasienne,pokroić w cienkie słupki,dodać po 3 -4 krople aromatów,rodzynki,wymieszać.
    Ciasto rozwinąć obłożyć jabłkami z rodzynkami ,posypać cukrem zmieszanym z cukrem waniliowym,posiekanymi migdałami ,cynamonem oraz skórką pomarańczową i cytrynową.
    Brzegi ciasta zawinąć ,ciasto zrolować , końce pozlepiać ,ciasto ponacinać i posmarować rozmąconym żółtkiem. Pieczemy około 45- 50 min.w temperaturze 190 stopni.

Porady

Ciasto możemy obsypać skórką pomarańczową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować