Jabłka w karmelu

4.97 (153 ocen)

  • 15 min

Przepyszny deser w polewie z karmelu

  • 15 min

Składniki:

  • 1 jabłko
    odrobina soku z cytyny
    0,5 szklanki cukru
    lodowata woda
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.97 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Karmel

Jabłka w karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka pokrojone w kosteczki 1. Jabłka obieramy ze skóry i kroimy w kosteczke.
    Następnie skrapiamy cytyną aby nam nie sciemniały
    Nakłuwamy kosteczki na wykałaczki .
  • cukier 2. Cukier wsypujemy do nakropionego wodą garnka.
    Podgrzewamy aż cukier nam się skarmelizuję .
    Nastpenie dodajemy kilka krople cytryny i szybko mieszamy.
  • jabłko zanurzone w lodowatej wodzie 3. Bierzemy jabłko i maczamy w karmelu aby cały owoc był zanurzony w karmelu.

    Nastepnie zanurzamy w lodowatej wodzie i odstawiamy na folię spożywczą , aby sie nie przykleiły do podłoża.

    Można jeść odrazu lub schłodzic w lodówce

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować