Jabłka w serniczkach

0 (0 ocen)

Pyszne plastra jabłuszka w cieście sernikowym. Po prostu palce lizać. Wymyśliłam je na szybko dla Filipa i to był strzał w dziesiątkę

Składniki:

  • Ciasto:

    500 g serka sernikowego

    4 łyżki mąki pszennej + do obtoczenia jabłek

    1 jajko

    4 łyżki cukru trzcinowego

    Ponadto:

    2 -3 spore jabłka

Jabłka w serniczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko zmiksuj z cukrem na pienistą masę. Dodaj serek i mąkę zmiksuj do połączenia składników

    2.Jabłka obierz i pokrój w grubsze plastry, wydrąż gniazda nasienne

    3.Jabłka obtocz w mącę a następnie w cieście. Smaż na złoty kolor z oby dwóch stron – uwaga przewracając jabłka rób to ostrożnie bo ciasto jest delikatne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy