Jabłka w słoiku

4.5 (175 ocen)

  • 20 min

Jabłka idealnie pasują do naleśników, placków lub makaronu na słodko.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg jabłek
    30 dag cukru
    50 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jabłka w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy cukier i wodę. Gdy się zagotują wyłączamy. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.

Porady

Jabłka należy wyłączyć tuż po zagotowaniu ponieważ dłuższe smażenie doprowadzi że jabłka się rozpadną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować