Jabłuszka za kratkami

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jabłek teraz wszędzie pod dostatkiem.Uwielbiam pieczone jabłka z ciastem francuskim lub czapeczką z białek.

Składniki:

  • Składniki :
    2 jabłka, dżem malinowy,
    1/2 opakowania ciasta francuskiego,
    jajko do posmarowania.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy

Jabłuszka za kratkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Ukrój górę jabłek i wydrąż nasienie. Do wydrążonego środka dodaj po 1-1,5 łyżce dżemu. Z ciasta francuskiego wytnij paseczki i ułóż kratkę na górę jabłka. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wsadź do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

SiP_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować