Jadło gospodarskie z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię pociąć na kawałki 5-6 cm Wydrążyć środki przyrządem do wydrążania jabłek. Wydrążone środki od razy włożyć do brytfanki. Wyciąć tyle kawałków mięsa by włożyć je do środka cukinii.
Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i włożyć do wnętrza cukinii.
Patisony również wydrążyć wnętrza wydrążone posiekać, resztę mięsa drobno pokroić wymieszać z wnętrzami patisonów dodać odrobinę sera żółtego sól i pieprz. Nadzienie włożyć do patisonów, przykryć odkrojonym wcześniej wieczkiem. Kwiaty cukinii nadziać resztką nadzienia i również ułożyć w brytfance. Całość skropić oliwą i posypać niewielką ilością sera żółtego. Zapiekać w temp 180 st przez ok 30 min.
Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami
Komentarze