JAGLANY MUS MANDARYNKOWY

0 (0 ocen)

Kasza jaglana jest zdrowa, owoce też są zdrowe. Fajny deserek, który zaspokoi głód.

Składniki:

  • duże mandarynki 6 szt.
    mleko 1 szkl.
    miód 2-3 łyżki
    sok z 1 limonki
    kasza jaglana 1 torebka

Jaglany mus mandarynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu.
    Mandarynki obrać bardzo dokładnie, aby nie było białej skórki. Rozdzielić na cząstki i zmiksować blenderem razem z miodem. Przecedzoną kaszę już lekko ostygniętą dodać do mandarynek. Wlać mleko i sok z limonki i dokładnie zmiksować ręcznym blenderem, tak długo aż konsystencja będzie gładka a na powierzchni pojawią się pęcherzyki. Przelać do szklaneczek lub pucharków. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy