Jaglany krem waniliowo-kokosowy (wege, bezglutenowy)

4.99 (179 ocen)

  • 30 min

Lubie przygotowywać zdrowe, a zarazem smaczne potrawy.Dziś przepis dla amatorów różnego rodzaju smarowideł. Krem powstał na bazie kaszy jaglanej, mleczka kokosowego i banana. Taki krem śmiało możecie zajadać z pieczywem, naleśnikami czy z goframi :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
    3/4 szkl. wody
    1/3 szkl. mleka kokosowego
    1 łyżka masła kokosowego
    2 łyżki budyniu waniliowego
    1/2 banana
    3 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.99 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jaglany krem waniliowo-kokosowy (wege, bezglutenowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 1/2 szkl wody, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, masło kokosowe/olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować