kaszla jaglana
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
orzechy włoskie (ilość wedle uznania)
słonecznik (ilość wedle uznania)
mały por
kukurydza z puszki
pomidorki koktajlowe
bazylia suszona
1 ząbek czosnku
sól
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
oliwa do smażenia
Jaglanka z tuńczykiem, orzechami, słonecznikiem i ... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu ( ja 1 szklankę kaszy zalewam 2 szklankami wody i gotuję do momentu, aż woda się wygotuje z tej 1 szklanki wychodzi dość dużo kaszy). Pora kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie orzechy włoskie, słonecznik i odsączonego tuńczyka. Dokładnie mieszamy, wrzucamy kukurydzę, pokrojone pomidorki koktajlowe, oraz przyprawy. Mieszamy i wrzucamy ugotowaną kaszę, jeśli potrzeba to jeszcze doprawiamy i gotowe :))
Komentarze