Jaglanka z tuńczykiem, orzechami, słonecznikiem i ...

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mniam :))

  • 30 min

Składniki:


  • kaszla jaglana
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    orzechy włoskie (ilość wedle uznania)
    słonecznik (ilość wedle uznania)
    mały por
    kukurydza z puszki
    pomidorki koktajlowe
    bazylia suszona
    1 ząbek czosnku
    sól
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    oliwa do smażenia

Jaglanka z tuńczykiem, orzechami, słonecznikiem i ... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu ( ja 1 szklankę kaszy zalewam 2 szklankami wody i gotuję do momentu, aż woda się wygotuje z tej 1 szklanki wychodzi dość dużo kaszy). Pora kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie orzechy włoskie, słonecznik i odsączonego tuńczyka. Dokładnie mieszamy, wrzucamy kukurydzę, pokrojone pomidorki koktajlowe, oraz przyprawy. Mieszamy i wrzucamy ugotowaną kaszę, jeśli potrzeba to jeszcze doprawiamy i gotowe :))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy